Груб строеж

Хидроизолация

Строителна фирма „Бобър 92“ ООД изпълнява всякакъв тип хидроизолации с гаранция от 5 до 30 години. Погрижете се за качествената хидроизолация на дома си с професионалните услугите на строителна фирма "Бобър 92".

Влагата, която може да се промъкне във вашата жилищна или административна сграда поради природните стихии, обикновено води до неприятни, а и често скъпи, последствия. Затова инвестицията в хидроизолация е разумно решение, което е добре да не се отлага. Ние предлагаме всякакви видове хидроизолация, съобразени с вашите нужди, с гаранция от 5 до 30 години.

Нашите специалисти могат да ви предоставят експертно мнение за най-подходящия за вас вид хидроизолация след оглед на обекта и в последствие да ви изготвят изгодна оферта. Можем да гарантираме, че работим с най-добрите и надеждни материали и следваме всички нововъведения в сферата на хидроизолацията, както и че винаги изпълняваме поръчките качествено и в договорения срок.

БОБЪР 92

Хидроизолация

Да изолираш дома си от вода и влага е може би едно от най-важните и първостепенни неща, в които човек трябва да вложи определена сума, за да бъде то качествено.

Всъщност, да е топло и сухо, са основните характеристики, които трябва да притежава едно помещение, за да бъде то изобщо годно за живот.

Няма как едно семейство, например, да живее в жилище, което няма осигурени основните защити. Най-малкото е това, че в името на комфорта трябва да направите всичко по силите си, за да бъдете обезпечени.

Кога да предпочетем нова хидроизолация

Един от най-сложните въпроси, на които хората трябва да си отговорят, е това кога точно е необходимо да се пристъпи към направата на нова хидроизолация. Всеки човек се надява да може да отложи разхода „само с още няколко месеца“, но много често нямаме толкова.

Понякога нямаме „няколко месеца“ и домът ни плаче за хидроизолация, която да вдъхне живот на жилището и да направи обстановката у дома по-сигурна. Доверете ни се за това, че можем да ви дадем всичко, което е необходимо за качествената хидроизолация – посетете ни.

Качествената хидроизолация е перфектното решение на проблема с течовете от покрива. В зависимост от материала, от който е направена, хидроизолацията може да бъде три вида: битумна, полимерна или циментова.

Безспорно най-разпространена е битумната хидроизолация, но в конкретни случаи циментовата се явява по-подходящият вариант и затова също се прилага често. Редно е да се отбележи, че тази система набира голяма популярност. Факт е, че през последните години на пазара се търси все повече циментова хидроизолация. Тя е идеалният вариант за приложение в апартаменти.

Защо да изберем циментова хидроизолация?

Защо циментовата хидроизолация се оказва толкова приложима? Отговорът се крие в нейните предимства.

Преди всичко при тази изолационна система съотношението цена/резултати е най-добро. Основните характеристики на този вид също се числят към нейните плюсове. Важна нейна специфика е, че осигурява мигновена здравина и устойчивост на външни влияния. След като изсъхне, циментовата хидроизолация има нулева водопропускаемост. Освен това гарантира максимална протекция от външни атмосферни влияния като вятър, дъжд, сняг, механични частици и др. Не е случаен фактът, че точно тази хидроизолация е предпочитана за спа центрове, помещения с басейни, бани, фонтани и др.

Трайната защита от влага е едно от най-големите предимства на тази система. Много продукти се характеризират като идеални за тази цел, но трябва да се уверим, че това наистина е така. В последно време започва да се разпространява все повече и повече информация за доволни потребители, които споделят своето мнение относно това коя циментова хидроизолация им е свършила най-добра работа.

Циментовата хидроизолация е подходяща не само за употреба в интериора, но и в екстериора. Тоест – ако хидроизолирате даден резервоар или басейн например, уверете се, че избраният продукт може да ви осигури идеалната защита от механични частици, UV лъчения и т.н.

Как да изберем циментова хидроизолация?

Ако сте решили да насочите избора си към циментова хидроизолация, следва да знаете, че има няколко възлови предписания, с които трябва да се съобразите, за да вземете правилното решение. Ето кои са те:

 • Нулево водопоглъщане: от първостепенна важност е да избираме продукт, който да бъде истински резистентен на различни течове и водни въздействия. Поради факта, че циментовата хидроизолация е подходяща, както за вътрешни, така и за външни повърхности, трябва да се уверим, че структурата на материала ще може да понесе различни атмосферни влияния. Проникването на вода в материала би намалило драстично неговата здравина, а с това и структурата на цялата конструкция.
 • Екстремна якост и сцепление с голям брой строителни основи: никой не би желал да закупи продукт, който би го ограничавал откъм повърхността, върху която може да се поставя. Също така трябва да спазваме стриктно основните точки, заложени в правилата за употреба. Полагането на материала върху непочистена основа, с висока влажност и запрашеност би попречило да постигнем резултатите, които желаем.
 • Устойчива и същевременно еластична структура: от ключово значение е да се избере циментова хидроизолация, характеризираща се със силна структура, която да не позволява появата на пукнатини в основата. Материалът, който сме избрали, трябва да включва качествата, нужни, за да предпазват повърхността от механични частици. Устойчивост на вятър и външни атмосферни фактори също се оказват ключови за здравината на структурата, която изолираме. Еластичността, от своя страна, редуцира пряката податливост на температурни амплитуди, като по този начин прави циментовата изолация сигурен и надежден начин за защита на мястото, където е положена.

Ако трябва да обобщим – насочете се към продукт, представляващ смесица от гореизброените качества.

Видове циментова хидроизолация

Циментовата хидроизолация е два вида – еднокомпонентна и двукомпонентна, като втората е по-добра. Наподобява теракол, но запечатва по-качествено и е еластична. Осигурява перфектната защита на повърхността на стоманобетонови елементи. Може да се нанесе една ръка с четка хоризонтално и втора ръка – вертикално. Не е крайно покритие. Върху него се прави замазка.
В тази група при нас сме отделили хидроизолационни продукти, които се различават по характеристиките си от другите. Ще се спрем по-подробно на три от хидроизолациите, които заслужават персонално внимание заради суперкачеството си или специфичната област на приложение.

Superflex D2 на Weber впечатлява със супер качество

Реактивно свързващата се двукомпонентна хидроизолация SUPERFLEX D2 на WEBER, която при нас се предлага по поръчка, впечатлява със своето суперкачество. Нейните предимства са в бързото свързване, мразо- и UV-устойчивостта, водонепропускливостта дори при напорна вода. Използва се за хидроизолиране на фундаментни стени и плочи; керамични плочи; мокри помещения, тераси и балкони; плувни басейни; резервоари за вода и др.
SUPERFLEX D2 на WEBER представлява двукомпонентна, силно еластична, реактивно свързваща се хидроизолационна обмазка за хидроизолиране на вътрешни и външни пространства. Базирана е на нова технология, позволяваща свързване независимо от атмосферните условия.

Предназначение: за перфектно хидроизолиране на вътрешни и външни пространства като фундаментни стени и плочи, водни резервоари и др. Също така е подходяща за хидроизолиране под плочки по стени и подове в мокри помещения, тераси и балкони, както и на плувни басейни. Може да се използва като свързващ слой върху стари полимери, модифицирани битумни покрития, както и при нови хидроизолационни работи по фундаментни стени. Отличава се с изключително лесно нанасяне поради кремообразната консистенция на материала. Втвърдява се без остатъчен стрес и без пукнатини дори в случаите на вятър и UV-лъчи. Върху готовата хидроизолация могат да се лепят плочки по тънко- и среднослойния метод с еластични лепила.

 • Технически данни: състав – цимент, кварцови пясъци, силно реактивен полимер, реактивни пълнители и добавки
 • Цвят: сив
 • Съотношение за смесване: 1:1 по тегловни части
 • Отворено време за работа: около 45 мин при стандартни условия
 • Полагане: с баданарка, маламашка, валяк, машинно
 • Брой слоеве: най-малко два
 • Може да се покрие: след около 90 мин
 • Пешеходен трафик: след около 4 часа
 • Лепене на плочки: след около 4 часа
 • Напълно втвърдяване: след максимум 24 часа
 • Пълно водно натоварване: след 3 дни

ARDEX S 1-K ОТБЛЪСКВА НАДЕЖДНО ВОДАТА

Еднокомпонентната алтернативна хидроизолация S 1-К на ARDEX също впечатлява с високото си качество и надеждност. Представлява готова за използване дисперсия, без разредители, със специални пълнители и добавки. ARDEX S 1-К е лесна за обработка, еластична пастообразна смес, която при нанасяне не пръска и не се стича, а след изсъхване създава водоотблъскващ, високоеластичен слой. Продуктът е перфектен за употреба, ако трябва да се покриват пукнатини.

ARDEX S 1-К отговаря на изискванията на инструкцията на Професионалния съюз на германския фаянсаджийски бранш.

Област на приложение:
Защита от влага на подове и стени, оформяне на ъглови фуги (вътрешни ъгли), обхващане на отвори за тръби, съединения на вани и подови сифони, изравняване и шпакловане на неравности. Под плочки срещу натоварвания, каквито възникват в помещения с душове, бани, участъци с душ над вани и помещения с подови сифони.

Подготовка на основата:
Повърхността на основата трябва да бъде суха, твърда, носеща и без разединяващи вещества. Основата от гипс и абсорбиращ или шлифован анхидрид трябва да е суха и трябва да бъде грундирана със свързващата и грундираща дисперсия ARDEX P 51, разредена с вода в съотношение 1:3. Гипсовите мазилки трябва да са твърди, сухи, еднопластови с поне 10 мм дебелина, да не са фулцовани и загладени. Проникването на влага от основата, например през външна стена, трябва да бъде изключено. В такъв смисъл преди уплътнителната работа трябва да бъдат проверени строителните дадености.
Как се нанася хидроизолация ARDEX S 1-К?

Нанасянето на ARDEX S 1-К може да стане с валяк, четка или да се шпаклова. Първо се уплътняват вътрешните ъгли, фуги и работещи пукнатини. Наличните подови сифони и отводнителни канали се уплътняват с ARDEX – стъклофазерна лента. На тези места се нанася обилно ARDEX S 1-К и уплътнителната или стъклофазерната лента се полагат в още пресния разтвор. Следва цялостно нанасяне на алтернативната хидроизолация по стените и пода. Продуктът трябва да се нанесе с равномерна дебелина. При много грапави основи се препоръчва шпакловане с метална маламашка. Втвърдяването на ARDEX S 1-К зависи от дебелината на нанасяне, порьозността на основата и условията на строителната площадка. Второто нанасяне може да започне най-рано след 2 часа. Висока температура и ниска влажност на въздуха намаляват времето за съхнене, а ниски температури и висока влажност го удължават. ARDEX S 1-К винаги се нанася обилно в два слоя, така че при разход от около 1,1 кг/кв.м се получава обща дебелина на двата изсъхнали слоя от мин. 0,5 мм. ARDEX S 1-К се обработва при температури от + 5 до + 30°С.

Плочки и плоскости се полагат най-рано след 12 часа.

Полагането на плочки върху ARDEX S 1-К може да започне след пълно изсъхване на двата слоя, най-рано след 12 часа. За полагането на плочкови настилки са подходящи всички тънкослойни разтвори от продуктовата гама на ARDEX. При основи, които още са в процес на свиване или такива, в които се очакват движения, както при строителни плоскости, така и при полагането на гранитогрес, се препоръчва използването на еластични тънкослойни разтвори.
ARDEX S 1-К не става за басейни.

ARDEX S 1-К не се нанася в силно натоварени с влага помещения. Например в плувни басейни, обществени бани, обществени санитарни помещения и при полагането на уплътняващ слой при открити площи трябва да се използват други алтернативни хидроизолации.

ARDEX S 1-К се предлага в нашия магазин в разфасовки от 4 и 20 кг.

ISOFLEX СПАСЯВА ПОКРИВА И ТЕРАСАТА ОТ ВЛАГА

Апартаментите на последните етажи често имат проблем с влагата поради липсата на хидроизолация на покрива или неефективността на съществуващата, причинени от грешен избор на материали, лошо изпълнение или липса на стопанисване. Хидроизолирането на покриви с наклон (без да задържа вода) трябва да осигури абсолютна водонепропускливост и надеждна устойчивост на неблагоприятни атмсферни условия в продължение на дълго време. Освен това то трябва да бъде достатъчно еластично и здраво прикрепено към основата.

Използването на еластична акрилна хидроизолация ISOFLEX е един от надеждните начини за решаване на проблема. Този продукт при нас се предлага по поръчка.

ISOFLEX осигурява решение и при трудни места. Продуктът представлява еластомерна течна мембрана, която се нанася с четка и отговаря на всички изисквания за качествено хидроизолиране на покриви или други открити площи като тераси например. Предлага отлична адхезия към основата, достатъчна еластичност и устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия и UV-радиация. Осигурява просто, лесно и ефикасно решение при трудни за хидроизолиране места (ъгли, ръбове, фуги, парапети и др.). Образува непрекъсната, еластична мембрана, без фуги и може да бъде използвана както за хидроизолация на целия покрив, така и за локални хидроизолации на пукнатините. Полага се лесно и е идеална за хидроизолация на покриви, тераси, дори и когато е минало много време от тяхното построяване, както и за поправка на съществуващи вече хидроизолации. Материалът може да бъде полаган върху стандартните тераси с покрития от бетон.

В много случаи само локалната хидроизолация на пукнатини, фуги и съединяващи места е достатъчна да реши проблема на един покрив, като това може да бъде най-евтиният начин за премахване на течовете и влагата.

Първоначално се фиксират съществуващите пукнатини върху бетон, мозайка или старата хидроизолация и се почистват много добре от прах и други замърсители. След това сухата повърхност се грундира по дължината на пукнатината с подходящ грунд с ширина около 12 см. След като грундът изсъхне, следва локално мазане с четка на еластичната хидроизолация ISOFLEX. Докато замазката е още прясна, се полага армировъчна стъклофибърна или полиестерна лента и след като първият слой изсъхне, се нанасят два последователни слоя ISOFLEX.

При третиране на ъглите между покрива и стената се процедира по същия начин, като основата трябва да бъде суха и изчистена от мазнини и свободни частици (прах, камъчета, чакъл и др.). Методът на работа важи и при хидроизолиране на труднодостъпни места, където има метални конструкции /парапети, тръби и др/.

Ако се счита за необходимо, ISOFLEX може да се разреди с вода до 5%, така че да стане по-лесно полагането му. Когато първият слой изсъхне, следва още едно общо замазване с ISOFLEX по „кръстосан метод”.

Крайният резултат е безшевна, еластична, хидроизолационна мембрана. Основното предимство на ISOFLEX е по-голямата дълготрайност, което се дължи на съставките му като хидроизолационен материал, а не като боя.

Цена хидроизолация

Фирма БОБЪР 92 предлага качествена хидроизолация на добра цена. Разгледайте цените за хидроизолация по-долу или се свържете с нас за безплатна, професионална консултация.

Съдържание

Свържете се с нас
Информация за обратна връзка
Изберете услуга *


Често Задавани Въпроси

Правим всичко възможно, за да върнем отговор на вашите въпроси до няколко работни дни.

Извършваме Груб строеж, Сухо строителство, Вътрешни ремонти, Топлоизолация, Хидроизолация, услуги в областта Кърти, Чисти, Извозва и предлагаме изграждане на Сглобяеми къщи. Повече информация за нашите услуги може да намерите в отделните им страници.

Може да се свържете с нас като попълните формата за контакт, като ни изпратите имейл на [email protected] или ни се обадите на +359 898 946 387 (всеки делничен ден от 8.00 до 17.00). Повече информация може да намерите в страницата контакти, тук.

Моля, свържете се с нас на посочения имейл или телефон, за да ви дадем актуални цени за търсените от вас строителни услуги.