Сухо строителство

Специализирани сме в сухото строителство от гипсокартон.

Благодарение на многото си качества материалът гипсокартон се открои в строителния сектор, като незаменим строителен продукт стоящ в основата на системите сухо строителство. Гипсокартон се произвежда само в заводски условия – сигурен критерий за постоянен контрол над качеството на продукта. Гипсокартон се излива между два слоя специален картон , между които има гипсова сърцевина с армирани добавки за по-голяма здравина.

Гипсокартона е основата на системите със сухо строителство поради почти пълната липса на мокри процеси спохождащи иначе традиционното довършително строителство.

 

С гипсокартон се изработват леки преградни стени, окачени тавани, предстенни обшивки, както и всякакъв вид декорации по стени и тавани. Вече многократно надхвърляме въображението си в избора на различни декорации променящи облика на жилището ни като фигури, орнаменти, ниши, арки, всякакъв вид декоративни окачени тавани изработени с ефектно скрито осветление.

Ние от строителна фирма „Бобър 92“ ООД предлагаме проектиране, изграждане и монтиране на окачени тавани от гипсокартон, предстенни обшивки от гипсокартон с вътрешна топлоизолация, преградни стени от гипсокартон, скрити осветления, фигури, падания в нива, изкуствени трегери.

Повече за тази услуга

Някои от качествата на гипсокартона са:

 • Отлични условия за бои и покрития
 • Дълготраен
 • Лек
 • Бърз монтаж
 • Приложим във всички сезони
 • Пожароустойчив
 • Шумоизолационен материал
 • Топлоизолационен материал
 • Екологичен
 • Влагоустойчив

Обадете се:

(+359) 0898 946 387

Какво е „сухо строителство“?

Сухото строителство е метод, при който се използват гипсокартонени, гипсофазерни или циментофазерни плоскости, монтирани на метална или дървена конструкция за изграждане на преградни стени, окачени тавани, повдигнати подове, предстенни и фасадни обшивки. По този начин всички мокри процеси характерни за конвенционалното строителство са сведени до минимум.

Предимства на сухото строителство

Бързината на монтиране е едно от важните предимства на сухото строителство. Липсата на мокри процеси прави възможно обзавеждането и оборудването с най- чувствителните уреди часове след приключването на бояджийските работи и настилките.
Ниското тегло на конструкциите дава по голяма свобода на проектантите. Намаляват се изискванията за носимоспособността на сградите, а в същото време бъдещи промени в дизайна и разположението се осъществяват с лекота. Тази гъвкавост играе ключова роля при решаването на разпределенията на по- горните етажи, където традиционните тухли причиняват повече главоболия, отколкото ползи. При реновиране и реставрация на стари сгради с дървен гредоред се оказва минимално и безопасно допълнително натоварване на конструкцията.

Сухото строителство дава по-голям избор при изолационните материали.

Фирма „БОБЪР 92“ разполага със технически специалисти и монтажници с дългогодишен опит при изграждане както на стандартни системни решения- преградни стени, предстенни обшивки, окачени тавани, повдигнати и сухи подове, така и на специални системи за шумоизолация, огнезащита, лъчезащита и трезорни стени.
Сухото строителство реално е изграждане на конструкции за разделяне и обособяване на помещения, по-специално за преградни стени, окачени тавани и повдигнати подове. В тази сфера се използват индустриални, предварително изработени елементи и материали, които се закрепват чрез винтове, клеми и клик-системи. БОБЪР 92 предлага продуктите и системите на световно известната германска фирма Knauf. С тях сравнително лесно можете да изградите интериора на дадено помещение, без да ви се налага да използвате цимент, бетон или мазилка. Единствените материали със съдържание на вода, които се използват в сухото строителство, са финишните покрития на повърхностите, като латексни и акрилни бои.

Основни елементи при сухото строителство

Класиката тук са плочи гипсокартон, конструкции за монтаж и изолации от минерална вата. Днес има огромен избор на материали за изолация и за изработка на плоскости и все по-силно се залага на естествените материали.

 • Гипсът (под формата на гипсокартон) е предпочитаният вариант. Той може да приеме всяка форма и има висока устойчивост на огън, освен това е естествен продукт и вече подлежи на рециклиране.
 • Конструкциите за монтаж се изработват от метал (метални профили) и от дърво (дървени греди). Те обединяват висока товароносимост при минимален разход на ресурс и служат за конструкции за монтаж на стени и окачени тавани.
 • Минералната вата (стъклена или каменна вата) се влага за изолация между две плочи от гипсокартон. В случай на пожар намалява разпространението на огъня, а и играе ролята на шумоизолация. През зимата предлага оптимална топлоизолация.

Гипсокартон

Вероятно всеки от нас ежедневно влиза в помещения, в които има гипсокартон – в офиса, в хранителния магазин, у дома. Но въпреки, че е доста разпространен, малко са хората, които знаят как е направен и какви са ползите при използването му.

Какво представлява гипсокартонът

Това е материал, който се използва за изправяне на неравности, направа на стени и тавани и доста дизайнерски решения с раздвижени форми. С него се работи изключително лесно и е много издръжлив материал.
Като химичен елемент, представлява мек минерал с водни кристали. След добиването на материала, той влиза във фабриката и там бива обогатен, чрез смесванто му с различни съставки. Оформя се в познатия му вид – разстлан слой гипс между картонени листове. За финал преминава термична обработка.
Поставянето на гипсокартона може да бъде чрез лепене или чрез конструкция. Монтажът е сравнително лека задача, но преди да започнете изчислете внимателно конструкцията, спрямо размерите на плоскостта.
На пазара се предлагат различни по дебелина гипсокартони и с различни примеси, които го правят подходящ за използване в специфични условия. Видовете са:

 • Пожароустойчив – той е с добавени негорими влакна, обикновено допълнително армирано със стъклофазерни нишки. Често е по-дебел, което го прави и малко по-труден за рязане и огъване, но пък допринася за шумоизолацията. Ще го различите лесно по червения цвят;
 • Влагоустойчив гипсокартон – този вид е с импрегнирани външни стени. Използва се в помещения с повишена влажност, като баня, а защо не и кухня. Обикновено е зелен на цвят;
 • Акустичен – тук става дума за гипсокартон с по-голяма плътност, който изолира. Може да има допълнителни примеси, които увеличават звукоизолацията;
 • Обикновен – той е бял на цвят. Използва се за всякакви интериорни решения, когато не се нуждаем от допълнителни специфични характеристики на материала.

 

Качества на гипсокартона

Плочите гипсокартон са сравнително леки и могат много лесно да се режат в съответствие с нуждите. Типичният размер е: дебелина 12,5 mm, ширина 600 или 1250 mm и дължина от 2000 до 4000 mm. Външната обшивка от картон гарантира цялостната стабилност на елемента. Класовете на качество са най-различни, защото обикновените плоскости не отговарят на високите изисквания за противопожарна защита и шумоизолация и не са подходящи за работа във влажни помещения. При нас можете да намерите специални плочи с различни характерни свойства, като пожароустойчив, влагоустойчив, формовъчен и пр. гипсокартон, както и такъв за шумоизолация.

Приложение на гипсокартона

През последните години предлагането на качествени системи и единични строителни елементи усилено расте. Сухото строителство започва да се прилага във все повече сфери благодарение на многобройните възможности за приложението му.
Някои от тях са:

 • Облицоване на тавани и поставяне на окачен таван. В зависимост от вида на работата и строителните материали облицовките на тавани и окачените тавани представляват може би най-големия дял от сухото строителство. Тук освен обикновено изграждане, се включват шумоизолациите и интегрирането на различни повърхности. Без значение дали са отделни елементи, огънати структури, с фуги или без, тавани от различни материали, с разнообразни форми и системи – всички възможности се покриват.
 • Покритие за стени и монтажни стени
  Разнообразието на приложението на гипсокартона при изпълнението на облицовките на стените е безкрайно: за прави, овални и вълнисти повърхности, върху различни материали и системи със съответните профили, за преградни, разделни и постоянни стени, за предстенни конструкции. Благодарение на богатата гама продукти на фирмата Knauf за всеки проблем ще намерим решение. Можете да използвате гипсокартон при всякакви условия: влага, ниски и високи температури, предпоставки за образуване на мухъл. Препоръчваме ви, преди покупка да се консултирате с нас, за да сте сигурни, че се избрали правилния продукт за вашите нужди.

 

Окачени тавани

Таваните в сухото строителство са продуктова група, на която при нас е обърнато специално внимание. Предлагаме богат избор от системни решения в сферата на растерни, ламелни и тавани от гипскартонени плоскости
Това, към което се стремим е клиентите ни да имат избор не само по функционалност (звукоизолация, акустика, пожарозащита, светлоотражаемост, влагоустойчивост, клас по чистота, хигиена и др.), но и да открият своите интелигентни решения в интериорния дизайн.
Влагайки услугите, които предлагаме, Вие можете да сте спокойни, че ще притежавате пълна документация по отношение на европейските стандарти и норми, отговарят на най-съвременните изисквания и се съхраняват съгласно изискванията на производителите.
Вие търсите подходящо решение за Вашата баня и мокри помещения, което да осъществите бързо, лесно и същевременно да Ви осигури сигурност и надеждност. Ние като директен вносител на алуминиеви ламелни тавани Хънтър Дъглас, произведени в Холандия, Ви предлагаме системите 84R във варианти гладки, перфорация и цвят, които не се влияят от влагата и директния контакт с водата.
Окомплектовката на системите, която поддържаме на склад включва крепежни елементи, окачвачи с различни дължини и носимоспособност, конструкция, окрайчващи профили, периферни обкрайчващи профили и други.
Носещите профили за растерни тавани се предлагат във варианти Т24, Т15 в цветове бял, сив и черен, а освен профилите за гипскартон – CD и UD, от нас можете да закупите специализирани профили Knauf Optimum за минимална загуба на пространство в помещенията. В тази връзка много интересни са и решенията на Armstrong система Vector (пана Sahara и Ultima). При нея, вместо минималните 10-15 см. от горната плоча, тавана може да се монтира на няколко сантиметра отстояние от носещата основа над паната. Интересно решение е и изпълнението на метален растерен таван, скрита конструкция с клем-профил, което осигурява здравина, хигиена и дълготрайност.

 

Друг важен акцент, на който обръщаме внимание е звуковият и акустичен комфорт, който може да бъде постигнат, както с растерните тавани, така и с перфорираните плоскости на Кнауф. Това са продуктите: пана Армстронг Optima OP, Perla OP, Ultima и Ultima OP, всички ватни пана на Екофон, Рокфон и Еврокустик, както и системите Cleaneo Akustik от гамата на Кнауф.
За да гарантираме системно решение на високо ниво, освен стандартните аксесоари, като: двойни пружини/пеперуди, тел с ухо, тел с кука, нониус окачвачи и други, поддържаме многоообразие от специализирани аксесоари налични на склад, като: вътрешни и външни ъгли за L-профили, притискащи пластини, окачвачи за пад на тавана над 1 метър, снадки и окачвачи за клем-профили, връзка на окачвач към носеща 2Т греда и други.
Подборът на производители, системи и продукти са функция от желанието и нуждите на клиента. Вие сте нашия основен партньор и ние работим за Вас. Наша основна цел е да участваме в развитието на българския пазар, така че да отговорим правилно на въпроса: „Избрах ли най-надеждното и функционално решение на най-добра цена?“.
Защо да изберете нас за вашият окачен таван?

 • Сигурност;
 • Надеждност;
 • Точност;
 • Консултация;
 • Разнообразни решения

Цени сухо строителство. Цени за монтаж на гипсокартон и окачени таван.

Фирма БОБЪР 92 предлага монтаж на гипсокартон и окачени тавани. Разгледайте цените за сухо строителство, монтаж на гипсокартон и окачени тавани по-долу или се свържете с нас за безплатна, професионална консултация.

Сухо строителстводо 500/кв.м.над 500/кв.м.
Окачен таван + материалиПри запитванелв./кв.м.
Растер таван (стандарт)+ материалиПри запитванелв./кв.м.
Преградна стена (без вата) + материалиПри запитванелв./кв.м.
Предстенна обшивка + материалиПри запитванелв./кв.м.
Суха мазилка(лепене) + материалиПри запитванелв./кв.м.
Полагане на алуминиеви ъгли + материалиПри запитванелв./м.
Полагане на пластмасови ъгли (извити по крива) + материалиПри запитванелв./м.
Вата-редена (без материали)При запитванелв./кв.м.
Вата-кована (без материали)При запитванелв./кв.м.
Индустриален под + материалиПри запитванелв./кв.м.
Сух под + материалиПри запитванелв./кв.м.

Име на проект номер 1

Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. 

Име на проект номер 2

Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. 

Име на проект номер 3

Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. Примерно, кратко съдържание за проект. 

Пишете ни

  Кога ще ми върнете отговор?
  Правим всичко възможно, за да върнем отговор на вашите въпроси до няколко работни дни.
  Какви услуги изпълнявате?

  Може да намерите повече информация за всички услуги, които изпълняваме в страницата услуги: Страница с услуги

  Къде мога да видя цените на вашите услуги?

  Цените на услугите ни може да намерите на страницата ни цени: Страница с цени