Груб строеж

Сухо строителство

Благодарение на многото си качества материалът гипсокартон се открои в строителния сектор като незаменим строителен продукт, стоящ в основата на системите за сухо строителство, които екипът на “Бобър 92” предлага.

Благодарение на многото си качества материалът гипсокартон се открои в строителния сектор, като незаменим строителен продукт стоящ в основата на системите сухо строителство. Гипсокартон се произвежда само в заводски условия – сигурен критерий за постоянен контрол над качеството на продукта. Гипсокартон се излива между два слоя специален картон , между които има гипсова сърцевина с армирани добавки за по-голяма здравина.

Гипсокартона е основата на системите със сухо строителство поради почти пълната липса на мокри процеси спохождащи иначе традиционното довършително строителство.

С гипсокартон се изработват леки преградни стени, окачени тавани, предстенни обшивки, както и всякакъв вид декорации по стени и тавани. Вече многократно надхвърляме въображението си в избора на различни декорации променящи облика на жилището ни като фигури, орнаменти, ниши, арки, всякакъв вид декоративни окачени тавани изработени с ефектно скрито осветление.

Ние от строителна фирма „Бобър 92“ ООД предлагаме проектиране, изграждане и монтиране на окачени тавани от гипсокартон, предстенни обшивки от гипсокартон с вътрешна топлоизолация, преградни стени от гипсокартон, скрити осветления, фигури, падания в нива, изкуствени трегери.

БОБЪР 92

Какво е „сухо строителство“?

Сухото строителство е метод, при който се използват гипсокартонени, гипсофазерни или циментофазерни плоскости, монтирани на метална или дървена конструкция за изграждане на преградни стени, окачени тавани, повдигнати подове, предстенни и фасадни обшивки. По този начин всички мокри процеси характерни за конвенционалното строителство са сведени до минимум.

Предимства на сухото строителство

Бързината на монтиране е едно от важните предимства на сухото строителство. Липсата на мокри процеси прави възможно обзавеждането и оборудването с най- чувствителните уреди часове след приключването на бояджийските работи и настилките.

Ниското тегло на конструкциите дава по голяма свобода на проектантите. Намаляват се изискванията за носимоспособността на сградите, а в същото време бъдещи промени в дизайна и разположението се осъществяват с лекота. Тази гъвкавост играе ключова роля при решаването на разпределенията на по- горните етажи, където традиционните тухли причиняват повече главоболия, отколкото ползи. При реновиране и реставрация на стари сгради с дървен гредоред се оказва минимално и безопасно допълнително натоварване на конструкцията.

Сухото строителство дава по-голям избор при изолационните материали.

Фирма „БОБЪР 92“ разполага със технически специалисти и монтажници с дългогодишен опит при изграждане както на стандартни системни решения- преградни стени, предстенни обшивки, окачени тавани, повдигнати и сухи подове, така и на специални системи за шумоизолация, огнезащита, лъчезащита и трезорни стени.

Сухото строителство реално е изграждане на конструкции за разделяне и обособяване на помещения, по-специално за преградни стени, окачени тавани и повдигнати подове. В тази сфера се използват индустриални, предварително изработени елементи и материали, които се закрепват чрез винтове, клеми и клик-системи. БОБЪР 92 предлага продуктите и системите на световно известната германска фирма Knauf. С тях сравнително лесно можете да изградите интериора на дадено помещение, без да ви се налага да използвате цимент, бетон или мазилка. Единствените материали със съдържание на вода, които се използват в сухото строителство, са финишните покрития на повърхностите, като латексни и акрилни бои.

Основни елементи при сухото строителство

Класиката тук са плочи гипсокартон, конструкции за монтаж и изолации от минерална вата. Днес има огромен избор на материали за изолация и за изработка на плоскости и все по-силно се залага на естествените материали.

 • Гипсът (под формата на гипсокартон) е предпочитаният вариант. Той може да приеме всяка форма и има висока устойчивост на огън, освен това е естествен продукт и вече подлежи на рециклиране.
 • Конструкциите за монтаж се изработват от метал (метални профили) и от дърво (дървени греди). Те обединяват висока товароносимост при минимален разход на ресурс и служат за конструкции за монтаж на стени и окачени тавани.
 • Минералната вата (стъклена или каменна вата) се влага за изолация между две плочи от гипсокартон. В случай на пожар намалява разпространението на огъня, а и играе ролята на шумоизолация. През зимата предлага оптимална топлоизолация.

Гипсокартон

Вероятно всеки от нас ежедневно влиза в помещения, в които има гипсокартон – в офиса, в хранителния магазин, у дома. Но въпреки, че е доста разпространен, малко са хората, които знаят как е направен и какви са ползите при използването му.

Какво представлява гипсокартонът

Това е материал, който се използва за изправяне на неравности, направа на стени и тавани и доста дизайнерски решения с раздвижени форми. С него се работи изключително лесно и е много издръжлив материал.
Като химичен елемент, представлява мек минерал с водни кристали. След добиването на материала, той влиза във фабриката и там бива обогатен, чрез смесванто му с различни съставки. Оформя се в познатия му вид – разстлан слой гипс между картонени листове. За финал преминава термична обработка.
Поставянето на гипсокартона може да бъде чрез лепене или чрез конструкция. Монтажът е сравнително лека задача, но преди да започнете изчислете внимателно конструкцията, спрямо размерите на плоскостта.
На пазара се предлагат различни по дебелина гипсокартони и с различни примеси, които го правят подходящ за използване в специфични условия. Видовете са:

 • Пожароустойчив – той е с добавени негорими влакна, обикновено допълнително армирано със стъклофазерни нишки. Често е по-дебел, което го прави и малко по-труден за рязане и огъване, но пък допринася за шумоизолацията. Ще го различите лесно по червения цвят;
 • Влагоустойчив гипсокартон – този вид е с импрегнирани външни стени. Използва се в помещения с повишена влажност, като баня, а защо не и кухня. Обикновено е зелен на цвят;
 • Акустичен – тук става дума за гипсокартон с по-голяма плътност, който изолира. Може да има допълнителни примеси, които увеличават звукоизолацията;
 • Обикновен – той е бял на цвят. Използва се за всякакви интериорни решения, когато не се нуждаем от допълнителни специфични характеристики на материала.

Качества на гипсокартона

Плочите гипсокартон са сравнително леки и могат много лесно да се режат в съответствие с нуждите. Типичният размер е: дебелина 12,5 mm, ширина 600 или 1250 mm и дължина от 2000 до 4000 mm. Външната обшивка от картон гарантира цялостната стабилност на елемента. Класовете на качество са най-различни, защото обикновените плоскости не отговарят на високите изисквания за противопожарна защита и шумоизолация и не са подходящи за работа във влажни помещения. При нас можете да намерите специални плочи с различни характерни свойства, като пожароустойчив, влагоустойчив, формовъчен и пр. гипсокартон, както и такъв за шумоизолация.

Приложение на гипсокартона

През последните години предлагането на качествени системи и единични строителни елементи усилено расте. Сухото строителство започва да се прилага във все повече сфери благодарение на многобройните възможности за приложението му.
Някои от тях са:

 • Облицоване на тавани и поставяне на окачен таван. В зависимост от вида на работата и строителните материали облицовките на тавани и окачените тавани представляват може би най-големия дял от сухото строителство. Тук освен обикновено изграждане, се включват шумоизолациите и интегрирането на различни повърхности. Без значение дали са отделни елементи, огънати структури, с фуги или без, тавани от различни материали, с разнообразни форми и системи – всички възможности се покриват.
 • Покритие за стени и монтажни стени. Разнообразието на приложението на гипсокартона при изпълнението на облицовките на стените е безкрайно: за прави, овални и вълнисти повърхности, върху различни материали и системи със съответните профили, за преградни, разделни и постоянни стени, за предстенни конструкции. Благодарение на богатата гама продукти на фирмата Knauf за всеки проблем ще намерим решение. Можете да използвате гипсокартон при всякакви условия: влага, ниски и високи температури, предпоставки за образуване на мухъл. Препоръчваме ви, преди покупка да се консултирате с нас, за да сте сигурни, че се избрали правилния продукт за вашите нужди.

Окачени тавани

Таваните в сухото строителство са продуктова група, на която при нас е обърнато специално внимание. Предлагаме богат избор от системни решения в сферата на растерни, ламелни и тавани от гипскартонени плоскости.

Това, към което се стремим е клиентите ни да имат избор не само по функционалност (звукоизолация, акустика, пожарозащита, светлоотражаемост, влагоустойчивост, клас по чистота, хигиена и др.), но и да открият своите интелигентни решения в интериорния дизайн.

Влагайки услугите, които предлагаме, Вие можете да сте спокойни, че ще притежавате пълна документация по отношение на европейските стандарти и норми, отговарят на най-съвременните изисквания и се съхраняват съгласно изискванията на производителите.

Вие търсите подходящо решение за Вашата баня и мокри помещения, което да осъществите бързо, лесно и същевременно да Ви осигури сигурност и надеждност. Ние като директен вносител на алуминиеви ламелни тавани Хънтър Дъглас, произведени в Холандия, Ви предлагаме системите 84R във варианти гладки, перфорация и цвят, които не се влияят от влагата и директния контакт с водата.

Окомплектовката на системите, която поддържаме на склад включва крепежни елементи, окачвачи с различни дължини и носимоспособност, конструкция, окрайчващи профили, периферни обкрайчващи профили и други.

Носещите профили за растерни тавани се предлагат във варианти Т24, Т15 в цветове бял, сив и черен, а освен профилите за гипскартон – CD и UD, от нас можете да закупите специализирани профили Knauf Optimum за минимална загуба на пространство в помещенията. В тази връзка много интересни са и решенията на Armstrong система Vector (пана Sahara и Ultima). При нея, вместо минималните 10-15 см. от горната плоча, тавана може да се монтира на няколко сантиметра отстояние от носещата основа над паната. Интересно решение е и изпълнението на метален растерен таван, скрита конструкция с клем-профил, което осигурява здравина, хигиена и дълготрайност.

Друг важен акцент, на който обръщаме внимание е звуковият и акустичен комфорт, който може да бъде постигнат, както с растерните тавани, така и с перфорираните плоскости на Кнауф. Това са продуктите: пана Армстронг Optima OP, Perla OP, Ultima и Ultima OP, всички ватни пана на Екофон, Рокфон и Еврокустик, както и системите Cleaneo Akustik от гамата на Кнауф.

За да гарантираме системно решение на високо ниво, освен стандартните аксесоари, като: двойни пружини/пеперуди, тел с ухо, тел с кука, нониус окачвачи и други, поддържаме многоообразие от специализирани аксесоари налични на склад, като: вътрешни и външни ъгли за L-профили, притискащи пластини, окачвачи за пад на тавана над 1 метър, снадки и окачвачи за клем-профили, връзка на окачвач към носеща 2Т греда и други.

Подборът на производители, системи и продукти са функция от желанието и нуждите на клиента. Вие сте нашия основен партньор и ние работим за Вас. Наша основна цел е да участваме в развитието на българския пазар, така че да отговорим правилно на въпроса: „Избрах ли най-надеждното и функционално решение на най-добра цена?“.
Защо да изберете нас за вашият окачен таван?

 • Сигурност;
 • Надеждност;
 • Точност;
 • Консултация;
 • Разнообразни решения

Цени сухо строителство – цени за монтаж на гипсокартон и окачени таван

Фирма БОБЪР 92 предлага монтаж на гипсокартон и окачени тавани. Разгледайте цените за сухо строителство, монтаж на гипсокартон и окачени тавани по-долу или се свържете с нас за безплатна, професионална консултация.

Съдържание

Свържете се с нас
Информация за обратна връзка
Изберете услуга *


Често Задавани Въпроси

Правим всичко възможно, за да върнем отговор на вашите въпроси до няколко работни дни.

Извършваме Груб строеж, Сухо строителство, Вътрешни ремонти, Топлоизолация, Хидроизолация, услуги в областта Кърти, Чисти, Извозва и предлагаме изграждане на Сглобяеми къщи. Повече информация за нашите услуги може да намерите в отделните им страници.

Може да се свържете с нас като попълните формата за контакт, като ни изпратите имейл на [email protected] или ни се обадите на +359 898 946 387 (всеки делничен ден от 8.00 до 17.00). Повече информация може да намерите в страницата контакти, тук.

Моля, свържете се с нас на посочения имейл или телефон, за да ви дадем актуални цени за търсените от вас строителни услуги.